В продължение на десет години са били изследвани мозъците и телата на

...
В продължение на десет години са били изследвани мозъците и телата на
Коментари Харесай

Няма да имате проблеми с мозъка, ако тази част на тялото ви е здрава

В продължение на 10 години са били изследвани мозъците и телата на еднояйчни близнаци. Оказало се, че по-силните мускули на краката са свързани с по-доброто остаряване на мозъка.

Това е първият път, когато се открива връзка сред силата на долните крака и здравословното остаряване при хората, написа obekti.bg, базирайки се на Psy Blog.

Изследването демонстрира, че увеличението на броя на елементарни извършения като вървене или даже стоене прав за по-дълго време ще докара до по-здравословно остаряване при когнитнвнната функционалност на мозъка. За задачата на проучването са били проследени 324 еднояйчни близначки, написа Блиц.

Учените са изследвали физическата форма и ежедневните привички на участничките в проучването. Те са им давали проби за функционалността на паметта и качествата за научаване и мислене, както при започване на проучването, по този начин и в неговия край. Генетичните фактори също са били следени, тъй като при еднояйчните близнаци гените са идентични.

Резултатите посочили, че физическата сила на краката е била най-продуктивна при предсказването на когнитивното остаряване от всички фактори, които са били проследени. Реално, тези от близначките, които са посочили най-силни крайници при започване на проучването са посочили най-здравословно остаряване на мозъка в края на проучването.

“Всеки желае да знае по какъв начин да резервира мозъка си здрав най-дълго време. Еднояйчните близнаци са доста комфортни за такова проучване, тъй като споделят доста общи фактори, като да вземем за пример генетиката в ранния си живот, която не може да промени по-късно. Ясно е, че даже елементарни промени в метода на животи изключително тези, свързани с физическата форма на краката ще оказват помощ освен физически, само че и умствено ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР